Intelligens Riasztó Rendszerek

Ön itt áll :

SATEL ABAX vezeték nélküli riasztó

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a vezeték nélküliség, ezzel is támogatva, hogy ne kelljen annyit fúrnunk-faragnunk és sok méter kábelt kihúznunk valamint mobilunkkal is tudjunk információkat lekérni az adott eszköz működéséről, állapotáról, amennyiben támogatja a mobil applikációt! A SATEL erre gondolva hozta létre először az ABAX vezeték nélküli családját majd tovább fejlesztve az ABAX2-őt. Az ABAX2 2019-ben jelent meg.

Az ABAX2 vezeték nélküli rendszerei alkalmas egy épület és az azt körülvevő környezet védelmére egyaránt. Tökéletes választásnak bizonyul, amennyiben valaki túl elfoglalt, nem kíván felújítással foglalkozni vagy gyakran változtatja lakása belső kialakítását! Az ABAX2-re a vezeték nélküliségen kívül az egyszerű és könnyű felszerelhetőség jellemző valamint az eszközeinek a hosszú élettartama, mert az energiagazdálkodásnak köszönhetően akár 8 évet is kibírnak elem csere nélkül. Az ABAX2 2 km-es hatótávolsággal rendelkezik. Integra, Integra Plus és Versa központokkal kompatibilis. Támogatja az épület automatizációt, amivel bizonyos szinten „okossá” tehetjük otthonunkat, gondoljunk csak a világítás, elektromos eszközök, fűtés vezérlésére pl. APD-200-as rádiós passzív infra érzékelő, ami alkalmas világítás vezérlésére vagy a AXD-200 GRADE 2-es rádiós univerzális vezérlésű érzékelő, amit fűtés vezérlésére lehet használni . Tehát, elmondhatjuk, hogy az ABAX2 nem csak riasztórendszerekben, hanem épület automatizálási rendszerekben is sikeresen felhasználható, ezáltal ötvözve a biztonságot és a kényelmet.

Egyik nagy előnye, hogy hogy nem kell annyit kábelezni, mert egy vezeték nélküli vezérlőn keresztül rádió hullámokkal kommunikál egymással a központ, kezelők és az érzékelők, ezáltal a 2 irányú kommunikációt támogatva. Másik nagy előnye, hogy a már meglévő vezetékes rendszerünket (SATEL) nem kell teljesen lecserélnünk, ahhoz, hogy vezeték nélkülivé varázsoljuk csak egy megfelelő vezeték nélküli rendszervezérlőt kell a központhoz hozzá csatlakoztatnunk és beszerezni egy kompatibilis vezetéknélküli kezelőt hozzá és érzékelőket. Az ABAX2-nek 2 fajta rendszervezérlője kapható a MASCO Kft. kínálatában, az ACU-220 és ACU-280. Azoknak sem kell csüggedniük, akiknek már van ABAX rendszerük de ABAX2-re szeretnék lecserélni, mert nekik lehetőségük van az ABAX ACU-120 vagy ACU-270 vezeték nélküli rendszervezérlő modul firmware frissítésével kompatibilissé tenni a rendszerüket az ABAX2-vel, de ettől még érzékeli az ABAX érzékelőket. Annyit fontos még tudni, hogy az ABAX2 rendszer vezérlői csak az ABAX2-vel kompatibilis. Az ABAX rendszer vezérlői egyaránt kompatibilisek az ABAX és ABAX2-vel, de az új ABAX2 rendszer eszközei az ABAX vezérlőkkel történő használata esetén a teljes funkcionalitás nem érhető el pl. 868 Mhz frekvencián egy csatornán történő rádiós átvitel nyílt területen csak 500m.

Elérhető már 45999 Ft-tól

Műszaki adatok

 • 1 db telefon kommunikátoros riasztóközpont (Versa 10)
  1 db rádiós vevőegység (ACU 220)
  1 db LED kezelővel (VERSAKWLR2)
  1 db szabotázsvédett fém dobozzal (AWO005)
  1 db tápegységgel (TR40VA)
  1 db PIR mozgásérzékelő (AXD-200)
  AXD-200 (ABAX2, Grade2-es, fehér, rádiós univerzális érzékelő)

Előző termék: VERSA10SZETT-LCD

VERSA10SZETT-LED Következő termék